Welkom op de pagina van baby en kind.

we helpen je graag je tranen om te zetten in kracht.
Kijk wat we voor je kunnen doen!

Soms maak je als kind moeilijke dingen mee waar je erg verdrietig, angstig of boos van kunt zijn. Dat kan zich laten zien in gedrag waar je zelf niet blij mee bent, helemaal niet als dat zich vaker voordoet en je niet weet waarom je zo doet. Ook kun je telkens terugkerende psycho somatische klachten hebben. Je kunt je als kind hierdoor heel erg onbegrepen en eenzaam voelen. Je zou zou graag willen dat het anders is.

Misschien heb je als kind iets heftigs mee gemaakt? Of was jouw start in je leventje vanaf je geboorte al niet zo gemakkelijk?

WENSKRACHT is een krachtige vernieuwende KIND methodiek waarin wordt gespiegeld wat je onbewust belemmerd. We werken KINDgericht vanuit de systemische wetenschappenlijke inzichten van Drs Franz Ruppert.  Je gaat zien waar de oorzaak van het ongewenste gedag of je klachten vandaan komt. In de weken na de sessies ga je merken dat er in jou vanzelf een proces op gang is gekomen dat jou helpt weer in je kracht te staan.

 Zo helpen we je jouw eigen TRANEN weer om te zetten in EIGEN KRACHT.

In deze begeleiding/therapie staat het kind centraal met zijn/haar eigen vraag.

Het eerste consult vindt plaats zonder kind. Hierbij wordt uitgelegd hoe de methodiek werkt en wat ouders en kind ervan kunnen verwachten.

Afspraak/Intake

Sinds 2004 is IntrinsiEQ al expert op het gebied van hooggevoeligheid. Al jarenlang begeleidt IntrinsiEQ kind en volwassenen op dit vlak. Ook geeft IntrinsiEQ hierover trainingen en cursussen door het hele land. Veel samenwerkingsverbanden en scholen maken gebruik van haar expertise. Een hoog sensitief kind is bedachtzamer en gevoeliger en raakt gemakkelijker overmand door emoties dan het gemiddelde kind. Het leeft en beleeft alles heel intens (intens boos, intens angstig of intens verdrietig). Hoog sensitieve kinderen zijn gewone kinderen, ze hebben alleen net even een andere aanpak nodig.

Hoogsensitiviteit is een nieuwe theorie gestoeld op kennis en wetenschappelijk onderzoek van Elaine N. Aron universitair docent psychologie en psychotherapeute in Amerika. Er ontstaat de laatste jaren steeds meer belangstelling hiervoor ook op de universiteit Utrecht (psychologie) in Nederland.

IntrinsiEQ kan handvatten bieden voor leerkracht en ouders en het kind zelf. Hoe kan het kind geholpen worden op school. Op welke manier kan het het gemakkelijkst leren en wat hebben ouders nodig om het kind te begrijpen?
 Intrinsieq helpt je de onbalans te herstellen je te herkennen, en erkennen in wie je bent. Zo stap je weer blij de deur uit. IntrinsiEQ ontwikkelde hiervoor speciaal materiaal dat inzetbaar is voor alle professionals die werkzaam zijn met baby’s, kinderen, pubers of volwassenen.
Klik hier voor meer informatie.

Afspraak/Intake

Lang vastzitten in een geboortekanaal,plotselinge medische ingrepen, paniek, onrust aan het geboortebed, te snel geboren worden of wegvallen van de harttonen het kan allemaal erg belastend zijn voor het lichaam en de emoties van jou en je baby.

Bij veel baby klachten als huilen, opstipatie, slecht slapen, minder goed drinken en of niet kunnen ontspannen denken we vaak niet direct aan de soms heftige gebeurtenissen tijdens een zwangerschap en/ of bevalling.

Sommige kinderen hebben als baby al geen makkelijke start gehad. Soms zelfs al niet in de buik van hun mama omdat er veel onrust was in die 9 maand van de zwangerschap, of omdat mama iets heftigs heeft mee gemaakt in die draagtijd. Maar ook een heftige bevalling laat zijn sporen na. Omdat moeder en kind zo verbonden zijn, werken die emoties en ervaringen van moeder door op het kind.

Heftige gebeurtenissen in de zwangerschaptijd en de geboorte laten hun sporen na. En dat is vaak nog merkbaar in gedrag of in Psycho somatische klachten van het kind (of van de volwassene). Misschien heb je al verschillende dingen geprobeerd met te weinig resultaat. Intrinsieq werkt op het niveau van de diepere onbewuste gebeurtenissen die jou als kind of volwassene nog steeds kunnen belemmeren. De film In Utero ondersteunt als wetenschappenlijke documentaire geheel deze zienswijze.

Afspraak/Intake

Sommige kinderen hebben als baby al geen makkelijke start gehad. Soms zelfs al niet in de buik van hun mama omdat er veel onrust was in die 9 maand van de zwangerschap, of omdat mama veel misselijk was of zelf iets heftigs heeft mee gemaakt in die draagtijd.

Heftige gebeurtenissen in de zwangerschaptijd en de geboorte laten hun sporen na. Een moeilijke geboorte en dat geldt voor moeder én kind, heeft veel effect op de rest van je leven. Dat is vaak nog merkbaar in gedrag of in Psycho somatische klachten van het kind (of van de volwassene). IntrinsiEQ werkt op het niveau van de diepe onbewuste gebeurtenissen die jou als kind of volwassene nog steeds kunnen belemmeren in het voluit genieten van het leven.

Afspraak/Intake

De meeste kinderen weten na verloop van tijd de draad van het leven weer een beetje op te pakken. Verwerken vraagt veel en mag ook tijd hebben. Bij kinderen verloopt rouwen per leeftijd heel verschillend. Soms lukt ook na een langere tijd minder goed om toch weer lekker verder te gaan. Intrinsieq werkt met kinderen die bij het rouwen meer hulp nodig hebben. Dat doen we door te werken vanuit verschillende rouwverwerkings technieken. We werken systemisch, juist creatief of vanuit verwerkingsspel, indien dat is wat jij nodig hebt. Geheel afhankelijk ook van jouw leeftijd en dat wat bij jou past.

Rouw die zich onvoldoende gezien voelt, kan zich jaren later uiten in psycho somatische klachten of minder gewenst gedrag. Dan is het soms zo lang geleden dat we de link met de verliesgebeurtenis vaak al niet meer leggen. Om die reden zien we ook veel volwassenen nog met rouwervaringen vanuit de jeugd en daarbij horende soms onverklaarbare klachten.

Afspraak/Intake

Steeds vaker weten scholen IntrinsiEQ te vinden voor een stukje begeleiding voor leerkrachten nadat er een heftige verliesgebeurtenis heeft plaats gevonden. Vanuit haar identiteitsgerichte psycho trauma opleiding en onderwijservaring heeft zij de juiste achtergrond die nodig kan zijn om school en kind hierin te begeleiden.

Afspraak/Intake